31 oktober

Brukar ju vilja avsluta månaderna med att gå igenom de bilder jag tagit med min mobil. Jag glömde visst bort att göra det i september, och nu har även oktober gått förbi, så därför blir det två månader i ett. Två av de tre höstmånaderna, och den första inleddes med kräftskiva i partytält.

Jag bakade baguetter en helg. Blev mycket bättre än när jag försökte mig på surdeg tidigare i år.

En helgfrukost. Men jag läser inte tidningen, utan det var bara för att få en harmonisk bild eh. Kanske scrollar igenom DN-appen i telefonen, annars läser jag hellre skönlitteratur.

En onsdag efter jobbet mötte jag upp mamma på Malmö saluhall där vi åt. Jag en falafelsallad med hummus, mamma en sandwich och rostad potatis. Sen gick vi på en föreläsning om hur man lyckas med livet.

Var hos farmor och farfar i Småland över en helg. Här är syskonen i bilen på väg upp.

Två toalettselfie från jobbet.

Och en väldigt fin morgon på vägen till jobbet. Hade jag jobbat nu så hade jag fått cykla i mörker tror jag? Det har helt plötsligt blivit så himla mörkt eller hur. Vissa dagar går inte solen upp alls känns det som.

Hade ju en jättemysig och god middag på Spoonery med Clara och Ebba. Gillade verkligen att man fick en bra mängd koriander till grytan.

Lagade gnocchi tillsammans med syster.

Och så såg vi film och åt godis under stora täcken.

En söndag träffade jag söta fina Lou för frukost på Jord. Vi tog båda hirsgröt med björnbärskompott, fikon och pistaschnötter. Hade mycket intressant att prata om och det var en kall men solig dag.

Den fjärde oktober missade ingen i Sverige att det var kanelbullens dag. Jag har velat baka kanelbullar så så länge, men bakning är lite av ett ångestområde för mig. Men jag bestämde att det skulle bakas nu och då gjorde jag det. Blev faktiskt inte supernöjd med resultatet. Men jo det blev ju gott ändå det är smör kanel och socker vi har att göra med.

En Malmöhöst.

När min låtsaspappa fyllde år så gick vi för att fira honom på Mastio. Har velat gå dit så länge verkligen, deras pizzor ser helt otroligt spännande ut. Det var helt klart värt det, även om de är dyrare än de flesta andra pizzor. Råvarorna är riktigt fina och så spännande smakkombinationer. Vi tog in lite olika pizzor och delade. Tror min favorit var en vit pizza med lakritsbakade rödbetor, picklade lingon, timjan och parmesan bland annat.

Inser hur svag jag är för hösten när jag går på sådana här morgonpromenader. Också tacksam att detta ligger typ två steg bort från mitt hus.

Träffade Edith och hade en mysig fika på atrium. Sen har vi en dimmig morgon.

Från den helgen jag och min låtsaspappa åkte till stugan. Vi målade en del och det var stimulerande trots att jag inte blev så värst nöjd med resultaten.

Men återigen jag är så svag för höstens färger och former och att dricka rödvin och läsa bok.

Och koka gröt i det pyttelilla köket.

Åkte till ikea nästan enbart för att få testa deras vegokorv. Är ju lite av sucker för korv med bröd hehe. Jag ger denna dessutom mycket godkänt! Korven i sig var lite konstigt mjuk men ändå god smak, senapen var lagom stark och gott med rödkålen och rostad lök till.

Mer pizza! Så stolt över mig att jag vågat utmana mig och min anorexias rädslor på sistonde. Här åt jag på Far i hatten med Moa. Vi tog två med delade dem så vi fick av båda. Den ena var med pumpa, brynt smör och citron, den andra med skånska tomater, oregano, rostad mandel och stracciatella. Sjukt goda båda två. Och det var så mysigt att träffa och prata med Moa.

Avslutar oktober och inlägget med lite kattgos.

3 kommentarer