Vad jag gjorde, eller främst åt, i helgen

Hej hallå! 
Det är sista juli. Den här sommaren har känts så lång redan men också som att den inte har hänt. Och ändå är jag mentalt typ över den. Är redan påväg in i hösten känner jag, i alla fall påväg in i nästa steg. Men det är ju en sommarmånad till, augusti. Jag ska försöka stanna i den ändå. Fylla den med lediga dagar, kräftskiva, utflykter och kanske något bad. 
 
Men nu till den sista julihelgen. Som var min första hela, och lediga, Malmöhelg sedan jag kom hem! Var därför pepp på att hitta på saker, ta det lugnt, och få lite smågrejer fixade. Efter jobbet i fredags cyklade jag hemhem, till min lägenhet. Min hyresgäst har flyttat ut men jag är inte riktigt redo att flytta in än. Känner att det kommer behövas lite för att få det att kännas som mitt eget hem igen. Jag började i alla fall att packa upp lite från förrådet, flytta runt på saker, åkte till coop och köpte toapapper, diskmedel och havregryn. 
 
På lördagens morgon lämnade jag min lägenhet och cyklade in till S:t Knut. Där träffade jag Hanna. Hanna! Vi gick till Jord och beställde båda deras gröt, med säsongskompott, jordgubbar, mandelsmör, frön och havremjölk. Åt länge och pratade och drack påtår. 
 
Sedan gick vi på stan och tittade i butiker. Gå på stan en lördag! Känns som sådant man aldrig gör nu, bara förr i tiden. Förutom att förr var det h&m och kicks man gick på, nu speceributik, en innegårdsloppis och affär med specialdetaljer för renovering av retrohem. 
 
På lördagskvällen var jag hemma (i mina föräldrars hus) själv. Den här månaden som jag varit tillbaka i Sverige har jag haft personer runt mig nästan hela tiden. Bott och rest med familjen, träffat vänner och varit på jobbet. Till min förvåning har det inte alls tröttat ut mig. Men jag kände ändå nu att det var rätt skönt att vara själv. 
 
I veckan hade jag min vän Pontus över på middag, och då lagade jag piroger med man-tager-vad-man-haver. Perfekt när det i kylen finns en slapp purjolök och ett paket keso som går ut nästa dag. Slängde även ner gul lök, vitlök, grönkål, lite ost, spiskummin och chili i fyllningen. Åt med hummus och sallad och det blev gott. Nu på lördagen åt jag rester av dem till middag. 
 
Min familj kom hem från stugan idag, söndag, och då ville jag välkomna dem hem på ett trevligt sätt, särskilt eftersom jag själv flyttar till mina adoptivkatter och inte kunde ta emot dem personligen. Men så jag bakade frallor och kokade en spenatsoppa så att det skulle finnas lunch redo när de kom hem med packning och två veckors tvätt. Jag smakade en av frallorna till frukost, med ost och leverpastej. Receptet kommer från kokboken Annas mat, och heter passande nog "Ett fantastiskt bröd". 
 
Jag lämnade alltså min ena familj och cyklade in till möllan för att möta upp min andra familj. Pappa hade skrivit precis innan jag skulle gå och lägga mig på lördagen att de tänkte äta ramen dagen efter, och undrade om jag ville följa med. Märker att jag fortfarande får ångesttankar när mina planer ändras om och saker kommer oplanerat. Men då är det ju extra viktigt att göra det, så jag tackade såklart ja till lunchen. Vi åt som sagt nudlar, på Ramen to birru. Jag tog deras vegetariska Shoyu med svamp, wakame och bambu. 
 
1 kommentar