Gott nytt år

Så har året börjat lida mot sitt slut. Som den bloggtjeja jag är känns det självklart att göra någon form av sammanfattning och utvärdering av året som gått. Vad var höjdpunkterna, vad var motgångarna och vad var lärdomarna? 
 
Men nu sitter jag här på 2023s sista dag och tänker tillbaka på året och jag känner mest att... det bara var ett helt vanligt år. Det var inget dåligt år men heller inte något speciellt. Det var stort att jag skrev min c-uppsats och tog ut en kandidatexamen, att jag kom in på masterprogrammet som jag sökte till, men det känns ändå som att jag är i samma stadie som jag var i början av året. Min lillebror och lillasyster tog båda studenten i början av sommaren och det var så kul att fira stort med båda mina familjer och släktingar. Min Hanna och jag hade en jättefin resa i Dalarna. Nästan varje vecka har jag fått volontärjobba på ett ställe jag verkligen känner att jag mår bra av att vara på. Jag har dejtat en del under året och det har varit jättekul och jättehemskt. Jag har varit väldigt ledsen men också väldigt glad. Jag har inte lagat all den mat som jag velat men jag har varit duktig på att äta mig mätt. 
 
Det känns helt okej att 2023 bara var ett vanligt år. Det är skönt att ha landat i det. Visst kommer det stunder av stress av att tiden går och jag är bara tjugo-något en gång i livet. Jag borde ditt och jag borde datt. Kommer jag att ångra mig längre fram för att jag inte tog andra beslut? Men grejen med 2023 är nog att jag landat i att jag inte kommer det. Och saken med att bli äldre är ju att det är då som allt sker. Livet är inte något som rinner en ur händerna, livet är det som ligger framför en. Jag tackar 2023 för att det gett mig ett 2024 att gå in i. 
 
Jag har inga mål inför året. Jag har saker som jag vill ska ske, konkreta och abstrakta. Vissa saker vet jag kommer att hända och andra kan jag nästan men säkerhet säga att de inte kommer. Men mest av allt känner jag att 2024 behöver vara ett år av öppenhet. Något i mig säger att 2024 kommer vara lite mindre vanligt än 2023. Jag vet inte riktigt vad jag vill att året ska fyllas med eller vart det ska leda, och det känns som en bra inställning att kliva in i året med. 
 
Gott nytt år! 
 
0 kommentarer