30 november

Godmorgon. Klockan är kvart i sju, men jag har varit vaken sedan sex. Och vaken i omgångar flera gånger under natten. Jag sover väldigt dåligt just nu. Vaknar mycket, drömmer mycket, och har nattsvettningar. Är mycket säker på att det har med medicinen jag tar att göra. Antidepp ju. Det gör mig sugen på att sluta med den, samtidigt som jag just nu mår så bra psykisk, bra som jag inte gjort på jag vet inte hur länge, och jag är rädd att det ska rubbas om jag slutar. Men det finns ju en möjlighet att testa att trappa ner och se hur kroppen svarar på det. Jag får väl ringa min psykiater så att vi kan prata om det.

Helgen var fin! Jag flyttade hem till familjen, sov där från fredag till söndag. Förutom att min lillebror flyttat in i mitt gamla rum så att jag fick sova på bäddsoffan i källaren kändes det precis som vanligt att vara hemma igen. Skönt. Fasat inför, eller fasar inför, när den där känslan över att man inte hör lika mycket till i sit gamla hem kommer. När man inte vet var saker står i köksskåpen, inte när man känner att man fritt kan äta ur skafferiet, inte har egna nycklar in. Men än så länge är allt som vanligt och det var skönt att bo med folk för en stund. Jag såg På spåret med mina föräldrar, vi åt adventsfrukost och bakade lussebullar. Nu är julen igång-kickad och jag har myset upp över öronen.

Idag ska jag fixa på det sista med en hemtenta för att sedan kunna skicka in den. Sen sätta igång med en ny delkurs. Annars vill jag bara fylla den här veckan med lugn, mys och mer jul. Kanske köpa hem en flaska glögg så att jag kan dricka en kopp om kvällen, börja fundera kring hur jag ska slå in julklapparna i år och så smått börja knåpa på rimmen. Kommer säkert att åka hem till familjen igen, och ringa någon kompis för att prata.

Hoppas att veckan blir fin för dig!

2 kommentarer