29 september

Har hundra procent hamnat i mood att bara ligga inne och titta på serier. Vad bra att det är höst och kallt och mörkt nu! Jag antar och hoppas att det är någon mer som är sugen på det, så därför kommer jag här med några tips på serier som jag tycker är bra. Valde ut de jag tycket har en mys-stämning över sig.

Twin Peaks. Känns som att jag varje höst har ett behov av att se på twin peaks. Mitt lilla hjärta blir så varm hihi. Älskar allt med skiten. Otroliga karaktärer, miljön, kläderna, musiken. Här finns både spänning och mystik men också humor och sorg. Och kaffekärlek.

Succession. En serie jag älskar. En förmögen och framgångsrik familj med intriger och svek och pakter. Älskar alla karaktärer fast att de är jävliga.

Normal people. Inte ofta att en serie eller film som baseras på en bok är bättre än själva boken, men det tycker jag är fallet med Normal people. En stämning och känsla som inte kom fram i boken, och jag föll mer för karaktärerna som de porträtterades i serien.

Gilmore girls. Här är det alltid höst eller vinter, så därför är den perfekt för den här tiden. Sen är den bara härlig, enkel, rolig, söt. Och mååånga säsonger att sträckkolla.

Mrs America. Baserad på verkliga händelser under jämställhetsrörelsen i USAs 70-tal. Den politiska konflikten mellan feministerna och de konservativa. Så bra!

Downton Abbey. Inget är väl bättre för mörka höstdagar än England, 20-tal, otrolig kuliss och kostym och konflikter som är mycket mindre än de tycks verka.

Vår tid är nu. Insåg att denna här serien är lite som en svensk version av Downton Abbey. Bara några årtionden senare men skildrar konflikter inom en rik familj, parallellt med vad folket som jobbar för dem är med om. Huh. Bra serie i alla fall! Kul att få en liten inblick i Sverige under några decennium. I vinter kommer ju en säsong 4!

Big little lies. Måste nog säga att även här tycker jag att serien gjorts bättre än boken som den är baserad på. Läste boken precis i min bokklubb, och tyckte absolut om den, men i serien får man fram mer sorg, djupa karaktärer som jag faller för mer, fint filmad och bra soundtrack. Otroligt cast dessutom.


Happy serie-tittande!


0 kommentarer