Juni som lista

 
Månadens musik 
Tre nya album: Harry Styles och Joakims Bergs och Little Jinders
 
Månadens podd 
Puss puss poddcast. 
 
Månadens tittande 
Sombody feed Phil, den nya säsongen! Phil är så tramsig men söt, blir alltid så glad av honom. jag tyckte om alla avsnitt, men kanske särskilt Helsinki, Madrid och Maine. 
 
Månadens generella mående 
Juni har varit konstigt, rätt svajigt i måendet. Tror det är för att min kropp känt på sig att en förändring är på väg. Även om det är att jag ska flytta hem till det jag känner till, så är det ändå något nytt som kommer. Förändringar brukar göra mig lite instabil. 
 
Månadens sysselsättning 
Plugga plugga plugga. Oj vad det ska bli skönt att inte skriva om plugg när jag nu går in i två skolfria månader, det tror jag vi alla tycker. Men juni var ju tentamånad delux, 10 stycken på 4 veckor. 
 
Månadens oro 
Kaoset på alla flygplatser. Jag har följ det i nyhetsflödet, läst om alla köer och inställda flyg. Fasat över att det inte ska gå över och att jag ska bli påverkad när jag reser hem. Ska nämligen mellanlanda på Schipol, den värst drabbade flygplatsen, och flyga med det bolag som rapporterat om många inställda resor. Har de senaste helgerna sett just de schemalagda flyg som jag ska åka med bli inställda. 
 
 
Månadens godaste mat 
Såklart käsespätzeln på Glöckl Bräu, som jag kommer sakna den. 
 
Månadens godaste dryck 
Kan inte tänka på något som stuckit ut. Mest druckit vatten, kaffe och öl. 
  
Månadens sämsta 
Att jag känt mig så pessimistisk och låg kanske. Tror det är många småsaker som lett upp till det stora hela. Ångest, närvarande ätstörning, stress, dålig sömn, nyheter rapporterar bara tråkiga saker, inte mycket kul har hänt. Men tycker också att en månad ska få vara så, utan att man måste göra någon grej av att se det som varit bra i det. Juni var rätt piss bara. 
 
Månadens bästa 
Ok lite optimism då. Har faktiskt i stunder känt hur otroligt bra mitt liv är. Här är verkligen högt och lågt haha. Men hallå. Jag har otroliga människor som hjälper mig och får mig att skratta. Jag har precis haft möjligheten att plugga en termin utomlands. Jag ska nu återvända hem igen och känner hur mycket jag trivs där hemma. Sommaren är här nu. Det finns ändå saker. 
 
Månadens bästa köp 
Det där nämnda flygkaoset gjorde att jag häromdagen spontanköpte en bussbiljett. Så nu kommer jag imorgon att sätta mig på en buss, åka den i 25 timmar, och sen vara hemma. 
  
 
Månadens böcker 
Lucky Lada och jag av Maria Maunsbach
If Beale street could talk av James Baldwin 
Tribunalen av Nina Åkestam Wikner 
Doktor Glas av Hjalmar Söderberg 
Babetta av Nina Wähä 
  
Månadens citat 
"Jag har aldrig sett en sådan sommar. Rötmånadshetta sedan mitten av maj. Hela dagen står ett tjockt töcken av damm alldeles stilla över gatorna och torgen. Först på kvällen lever man upp en smula." (Hjalmar Söderberg) 
 
Månadens craving 
Allt som är Sverigesommar. Snart. 
 
Månadens tips 
Har nog inget att komma med:)) 
 
 
1 kommentar