Fyra frukostar sponsrade av björnbär

Det är björnbärens tid, kanske den finaste av tider. Och jag tar tillvara på den till fullo, och plockar händerna fulla tills de har färgats blodiga och mina armar har rivsår som löper tvärs över. Men det är värt det, för björnbär är det godaste bäret. Köttigt, sött, syrligt, vackert. Jag plockar dem på mina morgonpromenader, ute i parker och på udden, längst ner i mina föräldrars trädgård. Äter dem till mina frukostar. 
 
Verums fil med granola, jordgubbar och björnbär. Två skivor rågbröd, en med leverpastej och gurka och en med dansk, riktigt kraftigt doftande ost. Morgonens andra kopp kaffe! 
 
När det varit över tjugo grader redan vid nio på morgonen har jag suktat efter något svalkande till frukost. Då har det blivit banansmoothie med granola och björnbär. Smoothien ska vara superkrämig och ätas med sked! Jag tar bara en liten skvätt havremjölk i och mixar med fryst banan. 
 
Såklart ätit gröt!! Kokad i havremjölk, serverad med björnbär, kiwi, dadel och fänkålssocker. En kopp varmt vatten med citron och mynta denna morgon. 
 
Yoghurt med müsli och björnbär, macka med ost, tomat, dijon och basilika, kaffe och bok. 
 
 
Mat
1 kommentar
Isa

Gör en frukostbok tack! Din kreativitet med mat?! Wow. själv fastnar jag och kör samma sak om och om igen. Bekväm I guess :)))

Svar: Men gulle du haha. Så kul att det kan inspirera, hade gääärna gjort en kokbok om frukost :)
Emma Widstrand