Sånt jag åt innan jag flyttade

Hej hej. I skrivande stund sitter jag på Snälltåget upp mot Stockholm. Med mig har jag två resväskor, en ryggsäck och en handväska. Nu flyttar jag! 
 
Jag är glad och spänd och nervös och vet att det här kommer vara bra för mig, men också att den första tiden kommer kantas av lite oro. Förändringar och miljöbyte och bryte av vanor sätter mig alltid lite ur balans. Jag ska ge mig tid att landa när jag kommer fram, och lyssna på vad jag behöver och inte freaka ur om saker inte känns perfekta från start. 
 
Nu till mat. Här är lite av vad jag åt nu de sista dagarna innan jag flyttade. 
 
Jag var uppe i det småländska landskapet på kusinträff och vi hade det jättetrevligt. Till middagen hade vi hyrt in en lokal kille som drev sin egen catering, och han kom dit och satte upp en grill där han stod och eldade och hade med sig massor av olika sallader och såser och bröd lagade med mycket lokala råvaror. Allt var verkligen helt sjukt gott. Om jag bara visste vad hans cateringfirma hette så skulle jag verkligen vilja tips om det om ni mot förmodan skulle befinna er i närheten av Framnäs i Småland och ska catera mat. 
 
Här är den sista måltiden nummer 1. Den åt jag med min mammafamilj, och mamma visste precis vad hon skulle laga: pasta erotica. Hehe. Det är en pastarätt som det sjunger åttiotal om och som jag växt upp med. Den låter verkligen knäpp och inte särskilt god men den ÄR helt otrolig. I pastasåsen är det bland annat purjolökl, zucchini, grädde, curry, grön chilipasta och färska räkor. Såsen blandas med bred tagliatelle och sedan toppas hela härligheten med banan, kiwi och salta jordnötter. Mmm. Det är jättegott men framför allt är det så mycket nostalgi och kärlek i den här, och hela familjen älskar den. Det var även den måltid som jag önskade mig som sista måltid dagen innan jag flyttade hemifrån. 
 
Kvällen därefter åt jag den sista måltiden nummer 2, nu hemma med min pappafamilj. Min pappa fixade förrätt i form av gambas (stora räkor) som han stekte med chili och vitlök. Därefter lagade jag en öppen lasagne med kantareller, västerbottenost och dill. Det blev faktiskt helt sjukt gott. 
 
Sista veckan i augusti och över tjugofem grader! Sommaren är inte riktigt redo att lämna än. I värmen åt jag en god lunch: resten av gårdagens baguette med salami, ost, dijonsenap, ruccola och tomat. Till det en skål smoothie på fryst banan, mango och jordgubbar med granola på. 
 
Så kom den allra sista måltiden. Jag var ledig och eftersom alla väskor var packade hade jag inte mycket för mig, så jag ville laga något som är pilligt och tar tid. Gjorde således dumplings som jag fyllde med färs, zucchini, morot och salladslök + vitlök, chili, ingefära, soja, fisksås och jordnötssmör. Gjorde även en kål- och morotssallad med en chilimajo-dressing. 
 
 
 
 
 
 
Mat
0 kommentarer