Mat jag vill äta nu tack

Mat vill jag alltid ha, men här är några specifika saker som fått det att pirra/kurra/vattnas till på senaste tiden. 
 
Är ingen äggperson men tyckte den här bilden såg så himla härlig ut, med bara stekta ägg ihop med salvia som blir helt krispig, och äta ihop med rostat bröd, en god olivolja och salt. Känns som bra inspiration inför orkeslösa vardagsmiddag eller snabba helgluncher nu i höst. Känner mig generellt rätt sugen på enkla, tydliga maträtter. 
 
Ser så mycket fikon i mina flöden just nu, men det är ju säsong för dem och de är för goda. Här var en kaka med fikon och mandelspån och det känns som att den är sådär saftig och mojsig som en sockerkaka behöver vara. 
 
Jag har redan nämt Babusia, en ukrainsk restaurang, som snart kommer att öppna upp i Malmö. Att de kommer servera pieroger gör mig överlycklig, för det är något av det godaste jag vet. Dessa är fyllda med svamp, lök och potatis, och serverade med stekt lök, smetana, brynt smör och dill. Ge mig nu!
 
I min närmaste tunnelbanestation, Tekniska högskolan, ligger det vad som ser ut som vara ett enkelt hål i väggen, men flera gånger när jag passerat där har det varit lååång kö utanför, och enligt deras instagram verkar de sälja slut var och varannan dag. Inte konstigt, för deras italienska mackor ser både sjukt goda och sjukt generöa ut. Jag måste absolut ta mig dit och (köa och) köpa en macka snart. 
 
Mer superenkel och tydlig mat. Malin åt hummus med ugnsrostad morot och sötpotatis, rostade kikärtor och brynt misosmör. Perfekt för matlådan dessutom. 
 
En sjuk lasagne som jag säkert inte alls kommer att laga men som i alla fall får min mun att vattnas: salsiccialasagne med sjuka mängder ost som nästan rinner ur formen. 
 
För mig är det förvisso alltid gröttider, men med hösten börjar lyckligtvis de flesta andra att hoppa på samma tåg. Stora Bageriet, som jag har bestämt att jag ska besöka snart oavsett, börjar nu servera sin gröt med blåbär, lemoncurd och yoghurt. Den kommer det ätas av. 
 
Mer enkel mat!!! Inser att jag faktiskt inte alls är särskilt pepp på att laga grejer nu, men äta eller slänga ihop sådant som kräver noll och som är billigt (hehe). Om jag nu ändå skulle köpa på mig ägg och salvia till maten på den första bilden, har jag ju nästan redan det som behövs till denna frittata med salvia och lök
 
Sist men inte minst. Marion lagade biff Rydberg som verkligen är en favorit när det kommer till klassisk svensk mat. Råstekt potatis i smör, bra kött, ölkokt lök, senapsgrädde och pepparrot - att så få men enkla smaker kan bli så bra! Jag tycker även att Siris variant med svamp och kål är otrolig. 
 
 
Mat
0 kommentarer