Mat (och annat)
Mitt bloggande denna sommar är verkligen botten. Känner främst att jag inte hittar orden. Men sen hjälper det kanske inte att jag inte heller gör så mycket som känns värt att berätta om. Äter gör jag ju. I brist på annat kan jag alltid berätta något om maten.

Det är många födelsedagar i min familj under sommaren. En dag var det dags för min storebror att fylla år, och han och hans Sarah hade kommit ner till Malmö kvällen innan. Vi firade honom med middag hemma i trädgården.

Efter ett fat ostron åt vi somrig mat. Pappa grillade kött, korvar och majs. Jag gjorde en potatissallad med fetaost, oliver och vita bönor. Stekte halloumi och zucchini. Panerade aubergine. Plus tzatsiki och baugette. Mmm! Familjen satt uppe och ute långt in på kvällen, medan jag avlägsnade mig tidigare för att kunna gå upp och jobba nästa dag.

En annan dag, hemma hos min andra familj, så kom min bonuspappa hem från stugan med årets första kantareller plockade från tomten!

Jag ställde mig bums i köket. Det blev krämig risoni med kantarellerna, svartkål, dill, citron och rostade hasselnötter.

En annan härlig och somrig middag som jag lagade när vi hade besök av våra vänner som bor i USA: polenta med rostad zucchini, bakad scharlottenlök, tomater marinerade med vinäger och vitlök, färska ärtor, basilikaolja och rosatde hasselnötter.

En instickare om annat än mat: med min mammafamilj åkte vi motorbåt i Malmös kanal. Andra gången vi gör det under typ två veckors tid (med lite olika sällskap), men det är en väldigt trevlig aktivitet. Särskilt när det blir en solig kväll och man har med sig dricka och lite att snacksa på.

Efter båtturen lagade jag en favoriträtt till familjen: hoisinfärs, ris, pangad gurksallad, chilimajo, koriander och salta jordnötter.

När det varit värmebölja och nästan trettio grader varmt tappar man ju både lust för att laga och äta lagad mat. Då är frukost till middag, i skuggan i trädgården, helt prefekt. Yoghurt med bär, banan och granola, och så en ägg- och kaviarmacka.
Emma du borde verkligen göra något med ditt matintresse + kreativa sida?! Tänker: kokbok! tänker: mat-instagram! tänker: matlagningskurser?? haha nu kanske du inte är såå intresserad men jag får alltid massa idéer av att se utdrag av vad du äter under veckorna, även om det typ bara är frukostmaten jag är kapabel att lyckas få till själv, eventuellt :)))