31 juli

För sådär en och en halv vecka sedan (känns som betydligt längre sen) så hade jag jobbat sista dagen av sommarens jobb. Cyklade hem efter jobbet och hann bara stänga resväskan och gå på toa innan jag + familjen åkte iväg till flygplatsen. Några timmar på plan, en mellanlandning och slutligen en liten resa med hyrbil så var vi framme i huset vi hyrt på den spanska ön Menorca. Då var klockan dock halv ett på natten så den här bilden är tagen morgonen efter från takterassen.

Det första att göra var naturligtvis att promenera bort till det närmaste supermercadot och köpa frukost. Frukost på semester, särskilt vid medelhavet, känns på något särskilt sätt. Tryggt typ. Färskt bröd, varma croissanter, små yoghurtar, ananasjuice och konstig ost.

Jag hade med mig kameran men visste nog innerst inne att den knappt skulle användas. Brukar gå in i ett sådant semester-mood. Men jag eller framför allt min låtsaspappa fotograferade flitigt med mobilen. Här till exempel sitter jag och mamma och min yngsta bror fångar kräftor och småfisk.

Det testades en del drinkar under resan. Sangria var väl den som dracks mest. Spanskt, fruktigt, svalkande och inte så hög alkoholhalt, vilket man inte direkt är sugen på i den värmen där var. Drinken till höger här består av en särskild gin från Menorca, schweppes och mynta (som vi hittade vid några gamla ruiner).

Menorca är en väldigt liten ö så det blir att man lever där väldigt långsamt. Eller ja, det gjorde i alla fall vi. Lite enklare utflykter som att promenera runt i små byar, studera landskapet, köpa lokalproducerad ost och vattenmelon som är den bästa man ätit.

Men framför allt så läste jag på denna semester.

Tog med mig lika många böcker som strumpor (5). Strumporna räckte eftersom jag ändå gick barfota hela tiden. På planet påväg hem läste jag ut den sista boken jag hade med, så bra planering även där. Läste bland annat Samtal med vänner (bra) och Vi kom över havet (också bra).

De flesta måltider åt vi hemma i huset vilket jag föredrog för har ingen bra erfarenhet av spansk mat på restauranger över lag. Hemlagat blir mycket godare och dessutom mycket mysigare att äta sent i lugn och ro och dricka billigt men gott vin till.

Även gröter lagade jag nere i Spanien. Denna otroligt sommarspanska, nämligen Sangriagröt blev faktiskt bra.

Här är mest en bild när jag bjuder familjen på glass.

En kväll promenerade vi ner till havet och såg solen gå ner.

Det var Menorcaresan i korta enkla drag. Väldigt lugnt har det varit och jag märkte först nu när jag kom hem hur skönt det var. Jag tänkte knappt på någonting där nere. Lät bara dagarna flyta ihop till en blandning av sol och böcker och oliver. Men nu är jag hemma och det känns också bra. Försöker att inte tänka för mycket på att det bara är lite kvar av semestern och att jag börjar jobba snart igen. Vill helst fortsätta vara såhär stilla i humöret.

0 kommentarer