Hej vecka 44

Hej och välkommen till vecka fyrtiofyra! Höstlovsveckan! Har du några fina höstlovsminnen från tiden då man alltid var ledig den här veckan? 
Hej och tack! Jo, vilken trevlig tid det var när man fick någon vecka fri sådär mitt i terminen. Jag hade lyxen att vi flera gånger åkte på någon resa med familjen. Ibland någonstans då det ännu var rätt varmt, jag minns svarta lavastränder på Teneriffa och färgglada fiskebåtar i en hamn på Malta. Ett år reste vi mellan olika städer i England. Vandrade mellan små byar och drack te då vi kom fram. Jag tvingade familjen att vandra upp för en kulle så att vi på avstånd kunde få se slottet där Downton Abbey spelats in. Minns även loven som spenderades hemma. Gå bus eller godis utklädd till vampyr, ta igen plugg, och det året jag hade otillåten fest när mina föräldrar var borta. 
 
Härliga minnen. Men den här veckan då, hur ser planerna ut? 
Jag kommer inte att vara ledig, utan idag drar en ny delkurs igång. Den kommer handla om migration och integration, så det ska bli spännande och intressant att få dyka ner i det de kommande veckorna. 
 
Men förutom skolan, har du något annat för dig? 
Imorgon ska jag på en kompisdejt med en tjej jag fått kontakt med via Gabriellas inlägg. Ska bli kul! Från torsdag till söndag ska jag vara kattvakt hos mina adoptivkatter. Inte träffat dem sedan i somras, aj vad jag saknar kattgos. 
 
Kul! Har du något du ser extra mycket fram emot? 
På fredag har jag en ansiktsbehandling inbokad. Jag fick ett presentkort på ansiktsbehandling i födelsedagspresent, när jag ju var i Graz, och bestämde att även om jag kom hem i juli så skulle jag spara på det till senare i höst. Visste hur lyxigt det skulle kännas att få 75 minuter av att någon smörjer och masserar och återfuktar en nu en dag i november. 
 
Något som du inte planerat men som du är sugen på eller borde göra? 
Sugen på: typ logga ut lite. Både digitalt och socialt. Känns som att jag har en rad saker som jag vill hinna med att göra och hinna tänka igenom, men som jag blir distraherad från att göra av allt annat. Borde göra: grovstäda lägenheten. Har bara tagit det synliga ni vet under ett par veckors tid. Hade behövt skura lite golv och dammsuga bakom soffan. Men det kommer med högsta sannolikhet inte ske den här veckan. 
 
Är det något särskilt du känner för att äta under veckan? 
Är det okej att erkänna att jag börjat känna suckt för lite... julsmaker? Vill kanske vänta med glögg och pepparkakor ett tag till, men visst är det ok att smyga in lite juligare kryddor nu. Kanske kardemumma i bryggkaffet, bre lite senap på skinkmackan. 
 
Höstlov kallas ju väl numera för läslov (väl?), så vad läser du i veckan? 
Igår läste jag ut en bok, så nu måste jag välja vilken bok från bokhögen som ska bli nästa. Det står mellan Carina Rydbergs senaste eller en äldre av Lina Wolff. 
 
 
1 kommentar