Och de sista bitarna av november

 
Satt prick här utan att röra mig i ett par dagar då jag skrev en hemtenta. Den var väldigt svår, krävande, och så var jag inte alls motiverad. Det har även utöver tentan varit mycket hemmaplugg på sistone. Skönt när det är fem grader och duggregn, mindre skönt för psyket som inte riktigt pallar att mest sitta hemma i pyjamas. Men i december ska vi har fler föreläsningar och seminarier på plats i Lund. 
 
Jag började med risgrynsgröten redan i november. Som man bör! Till skillnad från annan typ av gröt som gärna får ha många toppings, är väl risgrynsgröt godast så enkel som möjligt? Här åt jag med kanel, socker och ett smöröga. Annars tycker jag att saftsås, alternativt körsbärssås är gott till. Hur äter ni helst risgrynsgröt? 
 
Jag och Hanna skulle julpyssla en eftermiddag, men vi fick skjuta upp det på grund av saker som plötsligt dök upp. Jag kunde inte riktigt hålla mig, så jag smygstartade lite ändå. Vek några änglar av papper och boksidor. Hängde dem lite här och var i lägenheten, men kanske att de får hänga i granen om några veckor. 
 
Ett ställe i Lund jag länge velat testa men inte tagit tag i är Fengsson Dumplings House. Men nu gjorde jag det. Det var gott och mycket prisvärt! För 89kr fick man 10 stycken dumplings, dippsås, en skål med nudlar och en form av soppa. Soppan var kanske inte något särskilt, men framför allt de vegetariska dumplingsen och nudlarna var mycket trevliga. 
 
Sedan var jag och såg ett Lundaspex. Djingis Khan! Det var bra, och man blir så imponerad av hur avslappnade och duktiga på improvisation de är. Och jag blev lite sugen på att själv ta upp teaterutövandet igen. Något jag höll på med under flera år i min tonår. 
 
Jag har varit rätt oinspirerad i matlagningen. Mest blivit att jag lagat en stor sats linsgryta som räcker i flera dagar, eller steka upp kylskåpets grönsaksutbud och äta med ris. Faktiskt rätt skönt att befinna sig i ett stadie av att bara låta maten vara där för att mätta. Men vad jag istället haft lite mer lust för är att tänka på och preppa inför julskafferiet. Eftersom citrussäsongen har startat köpte jag en stor påse apelsiner, och dem kokade jag marmelad på. Smaksatte med nejlika. Jag blev till en början inte särskilt nöjd, och kom på att jag nog inte ens gillar apelsinmarmelad. Men sedan testade jag att ha den på ost på en pepparkaka, och då vändes min åsikt. Det blev faktiskt rätt bra. 
 
Utöver studier och förberedelser och längtan till jul har det sista av november bestått väldigt mycket av att förbereda inför utbytestermien. Som fortfarande känns så oviss och långt borta, fast att den närmar sig mer och mer. Men det går inte att veta mycket när läget ser ut som det gör. Jag får bara göra det jag kan och det som behövs, så får vi se hur allt blir. Men det är läskigt det är att planera inför att flytta till ett land som just nu befinner sig i en lockdown. Fast kanske är det bra. Det gör att jag inte tänker så mycket på det andra läskiga, nämligen om det faktiskt kommer bli av. 
 
0 kommentarer