Vad som står på min inköpslista

I appen anteckningar i min mobil har jag ett dokument med rubriken "Att köpa". Den listan hjälper mig att komma ihåg vad jag ska hålla ögonen efter när jag är ute och handlar, vilket ju i 95 procent av fallen är på någon loppis eller butik fylld med diverse begagnat. Då är det skönt att kunna öppna listan och bli påmind om vad det är jag faktiskt är i behov av. Jag tror och hoppas den hjälper att hålla mig lite på banan och inte falla för lusten att köpa något fint som jag egentligen inte behöver.

Nu har jag bestämt mig för att ha köpstopp i februari. Egentligen mest för att jag tycker att jag köpt så mycket nu på sistens, och att både min plånbok och mitt huvud behöver en paus och tänka på annat ett tag. Annars är jag inte för att ha regler eller förbud att hålla sig efter, jag tror det snarare ökar på lusten till att göra det man sätter regler för. Men jag kan väl lägga månaden på att verkligen fundera ut vad jag behöver och vill ha, så kanske jag kan göra superköp sen! Vad som nu står på min inköpslista är i alla fall följande:

En skohylla. När jag googlar runt hittar jag ingen av nyproduktion som jag gillar. Den här över såg jag på tradera och tyckte var rätt fin. Har jag tur kanske jag kan komma över en som matchar min hatthylla.

Det känns som att ett kök måste ha en väggklocka för att bli hemtrevligt. Så det är jag ute efter!

En bordslampa! Vill ha en på byrån i min hall.

Ett par svarta jeans eller byxor i ett grövre tyg, som ska vara vida men sitta tajtare över lår och rumpa. Mina gamla favoriter som var precis perfekta blev missfärgade i tvätten, så nu har jag dem på jobbet.

Jag är på jakt efter en tavla som ska ge sällskap bredvid min Kål-Margit som hänger över sängen. Exakt vad det är jag söker för tavla vet jag inte, men tänker att jag nog vet när jag väl hittar den.

En trådsil!

En eller ett par breda skålar/djupa tallrikar. Vill främst ha dem för att äta vissa pastarätter i, eller polenta, grytor med ris, risotto. Sådan mat som är krämig, men där man inte äter med sked. Tycker inte det är alls lika gott att äta det på en plan tallrik, men en djupare skål funkar inte heller bra.

Ett nytt matbord. Det är inte något som är i prio, för jag har ett bord nu som funkar alldeles utmärkt och passar perfekt i mitt kök. Men jag en dag hitta ett i aningen mörkare träslag och enklare bordsben.

Bestick. Nu har jag vanliga, neutrala och tråkiga. Förutom två par kniv och gaffel av Nils Johan, som de här ovan. Hade ju varit fantastiskt att hitta fler till den samlingen. Jag har även fem stycken skedar i modellen med träskaft, sådana hade jag gärna också kommit över.

En bräda som är till för att används när man gör gnocchi eller pasta som garganelli.

0 kommentarer