24 februari

Älskade Elsas inlägg förra helgen, så jag gör ett liknande om min vecka åtta.

A
Anledningar till att fortsätta blir tydligare om man skriver ner dem.

B
Beskedet om utbetalning från försäkringskassan kommer. Stirrar på siffrorna som ska komma den 25 februari. Tänker att jag har tur som fortfarande har ett hem att bo i. Tänker att det är väl tur att jag ändå inte har någon social ork just nu.

C
Chokladen som jag ska välja i mataffären som inte bara är att plocka den första jag känner mig sugen på. Det blir ett velande och vridande,. Ta upp en, lägg tillbaka, ta en ny. Gå mellan gångarna, vilja springa därifrån. Efter tjugo minuters stirrande och inre storm åker två stycken ner i kundkorgen. Har hjärtat i halsen när jag står i kön att betala.

D
Du knackar på min dörr och vill bara säga hur stolt du är över mig.

E
En centimeter om dagen, minst, växer det gröna på mina kastanjer. För bara någon vecka sedan plockade jag in kastanjer som legat ute under vintern, och nu har jag redan små träd på väg.

F
För Lydia av Gun-Britt Sundström är den bok jag läser.

G
Ger mig själv lite mer tillåtelse att faktiskt inte grubbla över saker och ting just nu. Allt får ha sin gång och ta sin tid.

H
Hårtussarna som faller över badrumsgolvet när jag får håret klippt av min låtsaspappa. Jag kan inte minnas när jag senaste klippte håret, men jag kan heller inte påstå att det växt särskilt mycket. Det tycks ha stannat av. Men några centimeter kortare blir det nu och det känns i alla fall fysiskt lite lättare över axlarna.

I
ICAs havredryck med chokladsmak är en tillfällig besatthet som jag värmer till rykande i micron.

J
Jackan lämnas uppknäppt när jag går från bussen hem.

K
Kanel är tydligen skadligt för levern fick jag höra nyligen. Kanske borde det oroa mig mer för jag öser ner med det i både yoghurten, gröten och över mina knäckebrödsmackor med banan.

L
Lou, hon sitter mittemot mig på caféet lördagens morgon. .

M
Morgontrafiken i staden är lugn. Vecka åtta innebär sportlov och att halva Malmö är bortresta märks när jag cyklad fram på gatorna på väg till behandlingen.

N
När det är reklamavbrott i Sveriges mästerkock tar jag upp mobilen och ingen har skrivit något.

O
Omedelbar reaktion att lyfta handen och vinka när hon helt plötsligt kommer på cykel emot mig. Får ett leende tillbaka och vet inte riktigt hur jag ska känna men jag tror att det känns skönt ändå.

P
På spåret-finalen från soffan fredagkväll. Jag har värmekudde om axlarna och en nystartad stickning i handen. Undrar om jag är 19 eller typ sextio år äldre.

Q
Queen - Under Pressure

R
Råraka är nog världens bästa maträtt trots att jag knappt gillar potatis. Så enkelt att bara riva en potatis rakt av, steka i mycket smör och sen ta vilket tillbehör man än vill. Till middag en kväll blandar jag en ägg- och kaviarröra med mycket dill och har till.

S
Skrattet som låter. Inte bara ett litet leende eller ett fniss. Nej, det kommer en klart skrattljud. På fredagens eftermiddag, när jag äter mellanmål med de andra på behandlingen.

T
Töjningen som blir lite mer märkbar för vart andetag när jag står i hundens position under min '15 minuters morgonyoga'.

U
Undran om vintern kommer komma tillbaka eller inte. Jag tror och jag hoppas att i fall vi säger att våren är här för att stanna tillräckligt mycket så är det så det är.

V
Viljan att våga visa sårbarhet.

W
www.netflix.com

X
X är ett litet tecken som svarar på stora frågor. Har dina tankar på kropp och vikt haft en negativ påverkan på dina relationer? Sätt ett x i ruta 'ja' eller 'nej'.

Y
Yrseln när jag ställer mig upp.

Z
Z är den störiga bokstaven jag alltid lyckas få i wordfeud. Blir att man skriver ZOO eller FEZ varje gång.

Å
Ångest och ångesthantering.

Ä
Äntligen har mina växter börjat repa sig efter några veckor under vintern då de stått stilla i växten eller drabbats av ohyra och annat skit. Med fler stunder av sol och värme som nu fyller mitt rum brer de nu ut sig som ett välkomnande hopp.

Ö
Ögonlocken som knappt kan hållas uppe efter klockan åtta. Förstår inte hur jag är så trött när dagarna bara går och jag mest gör inget alls.

2 kommentarer