April som lista

 
 
Månadens musik 
Lyssnat mycket på en spellista gjord av min vän Cordelia: bad bitches with anxiety. :) 
 
Månadens podd 
P3 historia. Har plöjt så många avsnitt av den. På promenader eller när jag vaknat alldeles för tidigt om morgnarna. 
 
Månadens tittande 
Julia på Hbo. Ätstört på svt. Halv åtta hos en youtuber (Camilla Hamids kanal). 
 
Månadens generella mående 
Har måendet varit lite instabilt som aprilvädret? Men typ. Månaden började med en dipp. Nog för att jag precis då haft två besök av familj och vänner, så jag kände väldigt stark hemlängtan. Sedan kom påsklovet och jag var ledig. Åkte på miniresa till Wien, umgick med två vänner och lät det gå flera dagar utan att jag pluggade, vilket verkligen behövdes. Slutet av månaden har varit svajigt. Jag känner mig väldigt stressad och har svårt att finna någon ro, men samtidigt känner jag en ny form av trygghet i mig själv. En trygghet i att göra precis vad jag vill/behöver. 
 
Månadens sysselsättning 
Plugg plugg plugg 50 procent av månaden. Lediga dagar resternade del, med både äventyr och upptäckter, men också av att ligga på sängen och läsa eller lösa sudoku. 
 
 
Månadens godaste mat 
Ramen från Ichi go ichi e. Frittatensuppe i Wien. Ägg- och kaviarknäcket på påskafton.  
 
Månadens godaste dryck 
Hm mest druckit vatten och kaffe bara? Men den färskpressade äppeljuice köpt på bondemarknaden vad god!  
 
Månadens bästa  
Att kravet på FFP2-mask på universitetet försvann. Okej hände kanske bättre saker, men detta var stort! 
 
Månadens sämsta 
Den fomo jag känt. Brukar annars inte känna fomo så mycket, men nu när jag är här har den ökat, vilket jag inte trodde. Det känns som att mina vänner där hemma i Malmö/Lund göra så mycket kul nu, och det känns som att jag lämnas långt efter. 
  
Månadens bästa inköp 
Jag har inte direkt shoppat något den här månaden. Mest lagt pengar på biljetter till attraktioner i Wien, kommande buss- och flygresor, registreringsavgift om uppehållstillstånd i Österrike. 
 
Månadens beroende 
Fortfarande insnöad på wordfeud. Mitt frukost- och middagssällskap här nere. Vill du hålla mig sällskap i en match heter jag emmahmm på wordfeud!! 
 
 
Månadens bok/böcker 
Depphjärnan: varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? av Anders Hansen, Min kamp 2 av Karl Ove Knausgård och Emma av Jane Austen. 
 
Månadens citat 
"If things are going untowardly one month, they are sure to mend the next" (från Emma, Jane Austen). 
 
Månadens behov 
Att ta avstånd lite avstånd från saker och ting. Mycket sådant som gör att jag jämför mig med andra, som gör att jag kritiskt granskar mig själv och som påminner om livet där hemma. Till exempel ta lite längre pauser från instagram, stänga av notiser från de gruppchattar där vänner hemma skriver om att de ska träffas. Har väl mycket med den där fomon att göra. 
 
Månadens tips 
Kanske att ta lite avstånd från saker då? 
 
Månadens sak som aldrig gjordes 
Hm, stretcha? Förra året kunde jag gå ner i spagat, vilket jag nu har tappat och därför försöker att komma tillbaka till. Men min plan att stretcha lite varje dag har såklart inte skett. 
 
Månadens insikt 
Att ett lov mitt i terminen verkligen gör bra för en. Jag tyckte först att ett två veckors långt uppehåll känns lite onödigt, bättre att bara köra på och få sommarlov tidigare? Men att få ett par dagar på varandra av att inte plugga gjorde verkligen något för mitt välmående. Man måste vila!! 
 
 
1 kommentar